D e   C a t t e r y

Acht is een kerkdorp in Eindhoven, en de Brabanders noemen het hier "op Acht" vandaar onze Cattery naam. Ondertussen zijn we verhuisd naar de Achtse Barrier, maar voor ons geen reden om onze Catterynaam te wijzigen uiteraard.

In onze Cattery staat het belang van de Britten voorop.

Voordat wij een nestje kittens fokken worden zowel onze poezen als onze katers volledig getest.

Deze testen bestaan uit:

HCM: Erfelijke hartaandoening
PKD: Erfelijke nieraandoening
FeLV: Kattenaids
Fiv: Kattenleukemie

(Eventueel) Bloedgroep: A of B
 

Wij fokken slechts met 100% gezonde katers en poezen, die periodiek onder controle staan bij een ervaren dierenarts.

Het motto van Cattery "op Acht" is: Kwaliteit boven kwantiteit.

We nemen per poes nooit meer dan 1 nestje per jaar (3 nestjes per 2 jaar is toegestaan) In de praktijk hanteren wij een 15 maanden termijn. Dit ter bescherming om de moederpoes een ruime hersteltijd te bieden na haar zwangerschap- en zoogperiode.
Er zijn uiteraard uitzonderingen, het kan namelijk voorkomen dat een poes keer op keer krols blijft worden, dan is het verstandig om de poes toch eerder dan verwacht te laten dekken om een baarmoederontsteking te voorkomen. Mocht dit voorkomen, dan zal er een geruime tijd zitten tussen het daaropvolgende nest doordat we de poes dan op de poezenpil zullen zetten.

In 2002 zijn wij in aanraking gekomen met de Brits Korthaar en we waren direct verknocht aan het ras. De kleuren, het karakter, het uiterlijk, kortom wij zijn prettig besmet geraakt met het Brits Korthaar virus.

Aangezien ik mijn cattery door privé omstandigheden opnieuw moet opbouwen bestaat mijn cattery nu uit 3 prachtige en super lieve Britjes.

Elke Brit heeft een eigen pagina op deze site waar u ze kunt bewonderen.  Wij raden het onze kittenkopers ook aan, en drukken dit op hun hart, om de kittens niet buiten los te laten lopen voor het gevaar dat er bestaat, en het risico dat de Brit, waaraan je kunt zien dat het een prachtige raskat is, gestolen wordt!!!

Wij zijn fokkerlid van Neocat.

Tevens gingen wij vroeger geregeld met onze Britten naar kattenshows.
Kijk hier voor de show-uitslagen: "Kattenshows".


Onder de knoppen aan de linker zijde kunt u meer te weten komen over de Brit, veel informatie vinden over o.a. de testen, lijnteelt, aangeboren afwijkingen, de verzorging van een kitten, de voeding, de opvoeding, tips bij de bevalilng etc. U kunt kennis maken met onze poezen welke allen een eigen pagina hebben of krijgen. U kunt onze huidige nestjes bewonderen en de nestjes welke wij verwachten, een pagina met allerlei foto's en verhaaltjes van kittens die hier bij ons geboren zijn, een stukje over de prijs van onze kittens, een stukje over mij zelf en mijn zoon Sam een pagina met allerlei handige en leuke links en U kunt onze Facebook-pagina bezoeken.

Heeft u belangstelling voor een kitten neem dan eens een kijkje op de kittenpagina, of stuur ons een mailtje.

Geniet van deze site net zoals wij van onze Britten genieten.

Groetjes Claud en Sam