De Brits Korthaar

Het karakter van de Brits Korthaar

De Brits korthaar wordt ook wel liefhebbende “Teddybeer” genoemd door zijn aanbidders. Anders als dat dit koosnaampje doet vermoeden is de Brits Korthaar niet alleen een kat om te knuffelen.
De Brits Korthaar is een ongecompliceerd, vriendelijk ras met een evenwichtig en aanhankelijk karakter. Hij past zich makkelijk aan, leert snel, bezit een robuust lichaam en vereist weinig vacht-onderhoud. Het is geen wonder dat dit ras één van de populairste rassen is!
De Brits korthaar is een zeer sterk ras. Hij kan zich zeer snel aanpassen aan nieuwe situaties zonder zijn interesse in uiteenlopende zaken op te geven. De Brit houdt van kinderen en geniet ervan dicht bij de mensen te zijn zonder zich op te dringen, doch is hij net zo toegewijdt als een hond. Deze kat is een rustige huisvriend. Dit ras is nooit humeurig en kan de humor van bepaalde zaken wel inzien.
Beide sexen kunnen over het algemeen goed samen met honden en andere huisdieren als ze op de goede wijze met elkaar zijn geïntroduceerd.
Een Brit houdt erg van spelen en kan uren zoet zijn met een muisje, balletje of propje papier. Een Brit heeft beweging nodig om goed in conditie te blijven en een krabpaal is een pré. Een Brit blijft tot op hoge leeftijd speels. De Britten hebben de gewoonte nieuwe bezoekers uitgebreid te inspecteren en terwijl ze dit doen geven ze vaak wat knuffels weg. Nadat deze behoefte bevredigd is loopt de kat koninklijk weg en gaat rustig de bezoeker zitten bekijken van een respectvolle afstand.
De Brits korthaar staat bekend om zijn intelligentie en grote leercapaciteit.
Ze hebben een uitstekend geheugen. Als ze eenmaal geleerd hebben hoe ze een deur moeten openen, dan zullen ze dit niet meer vergeten.

Als dit ras eenmaal gewend is aan een dagelijkse routine dan zullen ze erop staan dat je je houdt aan deze routine. Over het algemeen zijn volwassen Britten moedig en niet snel bang. In panieksituaties blijft de Brit vaak verbazend rustig.

Kortom, de Brits korthaar is een perfecte familiekat!